Конкурс


Музеј Козаре расписује Конкурс за самосталне ликовне изложбе за излагачку сезону 2017. године.

Конкурс траје од 15.9. 2016. до 15.10. 2016. године.
Резултати Конкурса биће саопштени најкасније до 15.11. 2016. године.
Након завршетка Конкурса сви кандидати ће бити обавијештени путем електронске поште (E-mail).

Потребну документацију доставити у штампаној и електронској форми:
• лични подаци (адреса, телефон и  E-mail);
• пријава са концепцијом изложбе;
• радна биографија;
• 10 репродукција радова (приједлог за изложбу са техничким описом радова);
• каталог са последње изложбе.

Уколико пројекти подразумијевају и друге облике садржаја програма, описати садржај и техничке податке.

Сви аутори чије изложбе Умјетнички савјет Музеја Козаре уврсти у програм, обавезни су да Музеју Козаре уступе један рад са изложбе.

Музеј Козаре сноси трошковe дизајна и штампања каталога, плаката и позивница.
Тираж каталога је 100 примјерака.
Величина каталога је једна страна А3 4/4.

Пријаве и документацију слати на :
Музеј Козаре
Николе Пашића б.б.
79000 Приједор
Са назнаком (за Конкурс)

Документацију у електронском облку слати на E-mail
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Бијенале радова на папиру-награде, The Biennial of works on paper -The awards

 Међународни жири у саставу:Радован Крагуљ, академски сликар (Велика Британија), Александер Басин, музејски савјетник, (Словенија) и Јанко Орач, академски сликар и графичар(Словенија), жирирао је радове пристигле на Конкурс који је расписао Музеј Козаре Приједор, за 1. међународно бијенале радова на папиру, Приједор 2016. за изложбу и награде. Жири је одлучио да се додијеле три равноправне награде у висини од 500 евра, сљедећим ауторима: Габриел Белжон (Белгија), Жарко Врезец (Словенија), Предраг Марјановић (БиХ), те посебна признања жирија за ауторе: Оливера Шипка (БиХ), Александар Костић (Србија).

The international jury consisting of Radovan Kragulj, academic painter (Great Britain), Aleksander Bassin, museum consultant (Slovenia) and Janko Orac, academic painter and graphic artist (Slovenia) has juried the works received for the competition which was announced by the Museum of Kozara Prijedor for The 1st International Biennial of works on paper, Prijedor 20for the exhibition and awards. The jury has decided to award three equal awards in amount of 500 euros to the following authors: Gabriel Belgeonne (Belgium) Žarko Vrezec (Slovenia) Predrag Marjanovic (BiH) As well as jury's special recognition for the authors: Olivera Šipka (BIH) Aleksandar Kostić (Serbia)

Отворена изложба ‚‚Прво међународно бијенале радова на папиру``

У Музеју Козаре, 22. септембра, љубитељи умјетности су имали прилику да присуствују отварању изложбе ‚‚Првог међународног бијенала радова на папиру, Приједор 2016``.1

Ово је једино међународно бијенале у Републици Српској , а једино ове врсте и у БиХ. Иако се ове године Mанифестација одржава по први пут, Музеј као организатор, се заиста може похвалити великим интересовањем врхунских аутора из цијелог свијета. На конкурс Бијенала је се пријавило 166 аутора са 306 радова, из 21 државе,  са свих континената осим Африке.

2

Стручни жири који су сачињавали академски графичар Радован Крагуљ, музејски савјетник, историчар умјетности и ликовни критичар Александер Бассин и академски сликар Јанко Орач је одабрао 140 радова од 92 аутора из 19 земаља. Већина аутора одабраних радова је своја дјела поклонила Музеју Козаре који је сада богатији за 108 врхунских радова.

3

Част да отвори Изложбу припала је начелници Одјељења за друштвене дјелатности, Љиљани Бабић, а захваљујући компанији Арцелор Митал додијељене су  награде и признања одабраним ауторима. Прве три награде су припале Габриелу Белжону из Белгије, Жарку Врезецу из Словеније и Предрагу Марјановићу из Приједора. Жири је похвалио  два аутора, тј. Александра Костића из Србије и Оливеру Шипка из БиХ.

4

Бијенале је реализовано уз потпуну подршку Општине Приједор, која је и овога пута препознала и подржала значај културног развоја нашег града и почетак одличне манифестације. Љиљана Бабић испред Града Приједора је Музеју честитала на успјешном почетку и пожељела да ова манифестација достигне троцифрени број.

5

Радови ће истовремено бити изложени у Музеју Козаре и Галерији 96, од 22. септембра до 26. октобра.

Позивамо све љубитеље умјетности да посјете Изложбу.


6

DSCN9807